• O plivačkom klubu Torpedo Beograd

    O PLIVAČKOM KLUBU TORPEDO BEOGRAD

Plivački klub Torpedo je osnovao Aleksandar Nenadović u 2017 godini, nakon dugogodišnjeg rada u drugim klubovima.

Aleksandar Nenadović rođen 1983. godine u Beogradu, još u ranom detinjstvu otkrio je svoju ljubav prema vodi i vodenim sportovima. Ona i danas određuje glavni pravac u kojem se Aleksandar neprestano razvija.

Vaterpolo

Sa 7 godina upisuje vaterpolo školu u Partizanu i u svetu vaterpola će se zadržati narednih 18 godina. U toku njegovog razvoja kao vaterpoliste, značajnu ulogu odigraće čuveni trener Aleksandar Maksimović. Od njega je naučio i dobio sve što jedan sportista od dobrog trenera treba da dobije: podršku, posvećenost, spremnost da sasluša kad je najpotrebnije, najteže. Upravo po uzoru na svog mentora ove vrednosti su Aleksandru osnovna načela u radu sa decom. Sa Partizanom biće više puta klubski prvak Jugoslavije u mlađim kategorijama. Sa 16 godina ulazi u prvi tim vaterpolo kluba Student gde igra do svoje 23. godine života. Kroz ovaj sport naučiće koliko su disciplina i poštovanje drugih ljudi bitni u životu, a postizanje odlučujućeg gola posle četri produžetka u teškoj i važnoj utakmici će potvrditi da je Aleksandar veliki borac.

Studije

Aleksandar je završio Fakultet Bezbednosti, smer Ljudski i socijalni resursi. Istovremeno se usavršava na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi iz oblasti sporta, a pre svega plivanja kod Vladana Markovića. Tako stiče trenersku licencu za plivanje od strane Plivačkog Saveza Srbije.

Radno iskustvo

Aleksandar poseduje višegodišnje iskustvo kao plivački trener i to u radu sa decom od 3 do 14 godina, u razvoju mladih takmičara, kao i u radu sa odraslim neplivačima. Želja za daljim usavršavanjem na polju profesionalnog plivanja ne jenjava. Trenutno završava Master program sportskih nauka na Fakultetu za sport. Osnovni Aleksandrovi ciljevi, podstaknuti ličnim iskustvom i iskustvom trenera, jesu zdrav razvoj dece i njihovog timskog duha, te pravilno sazrevanje i odrastanje dece kroz sport.

Vizija

Postati vodeći plivački klub u Srbiji u narednih 10 godina čiji će plivači biti u mogućnosti da ostvare A olimpijsku normu.

Misija

Zdrav psihofizički razvoj dece i mladih, podsticanje sportskog duha i timskog rada, uz stalnupodršku profesionalnih trenera i vrhunskih pedagoga.

Ključne vrednosti

  • Profesionalizam
  • Zdravlje na prvom mestu
  • Individualni pristup svakom detetu

 

Plivački klub Torpedo Beograd | Telefon: 065 52 42 455 | Design by draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem